14 Eylül 2011 Çarşamba

TFF'den Röportaj ve Basın Toplantısı Yasakları

Türkiye Futbol Federasyonu'nun türk futbolunun marka değerini arttırma çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. TFF'den yayınlanan bildiriye göre başta yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcular olmak üzere Spor Toto Süper Lig'in tüm paydaşları futbolumuzdaki rekabeti aşağı çekecek ifade ve demeçlerden kaçınacaklar.

Medyaya dağıtılan bildiride "rekabeti arttırmak" amacıyla getirilen yasaklar örnekleriyle detaylı biçimde anlatıldı:

"Valla takım olarak zevk veren bir futbol oynuyoruz" YANLIŞ!
Kime neye zevk veriyorsun? Rakip takıma veya rakip takımın rakibi olup gözü bu maçta olan yöneticilere mi zevk veriyorsun?
"Yönetimimize ve taraftarımıza zevk veren bir futbol oynuyoruz" DOĞRU!

"Buraya puan veya puanlar almaya geldik" YANLIŞ!
Beraberlikten çıkarın ne? Neden öncelikle maçı kazanmayı hedeflemiyorsun? Birisi berabere kalman için telkinde mi bulundu?
"Buraya ne kadar puan varsa hepsini almaya geldik" DOĞRU!

"Kadıköy'deki maçlar her zaman zorlu geçer" YANLIŞ!
Ne biliyosun zorlanacağını? Yoksa maça asılmayacak mısın? Hatta "geçer" diyerek gelecek seneki maçı da kaybetmek için şimdiden altyapı mı hazırlıyorsun? 
"Bize zor maç yok, valla billa yeneceğiz" DOĞRU!

"Hocam görev verirse elimden geleni yapmaya hazırım" YANLIŞ!
Senin hocana çanta gitmediği ne malum! Hocan "kenarda gezin" diye görev verirse onu da yapacak mısın? Hem niye sadece elinden geleni yapıyorsun?
"Bugün herşey pahasına saha çıkıp, alayını si........" DOĞRU!

"Sonuçta onlar da bizim arkadaşımız, hepimiz ekmeğimizi futboldan kazanıyoruz" YANLIŞ!
Arkadaş arkadaşa takılın öyleyse! Senin ekmeğini yayıncı kuruluş veriyor, millet arkadaşlık görmek isteseydi ComedyMAX'ı açar Friends izlerdi.
"Sahada arkadaşlık biter; babamı bile tanımam şerefsizim!" DOĞRU!

"Bugün şanssızdık, bazen olmayınca olmuyor" YANLIŞ!
Sen hem maçı kaybet sonra da bütün suç şanssızlıkta. Taraftara "şans" diyerek inandıramazsın, taraftarın "olacak başka yolu yok" dediği yerde "olmayınca olmuyor" diyemezsin. Taraftar sahadaki mücadeleye şüpheyle bakmamalı, inanmalı!
"Ekmek musaf çarpsın oynadık. Allah belamı versin olmadı" DOĞRU!

"Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız" YANLIŞ!
Bir sonraki haftanın rakip yöneticilerine sinyal mi çakıyorsun? Yoksa emniyete "önümüzdeki 5 maçın skoru da böyle olacak" diye tüyo mu veriyorsun? Şikeci misin sen? İddaa mı oynuyorsun?
"Haftaya kimle oynuyoruz bilmiyorum" DOĞRU!

"Öncelikle stüdyodaki Rıdvan Hoca'ma selam söylüyorum" YANLIŞ!
Oldu olacak Metris'teki başkanlara, teknik adamlara falan da selam söyle! Sen kimin adamısın? Kimden yana gözükmeye çalışıyorsun? Çete? Örgüt? Akıllanmadınız mı hala?
"Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, saygıdeğer milletvekilleri, değerli büyüklerim, muhterem medya mensupları, yurttaşlar...." DOĞRU! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder