25 Eylül 2011 Pazar

Bugün Kongre Günü... Trabzon'dan İtiraz Var...

25 Eylül 2011 Pazar günü Fenerbahçe Spor Kulübü'nün "kongre" yapacağı haberleri üzerine Trabzonspor Yönetimi taarruza geçti: 


Tarihte Sadece Sivas ve Erzurum Kongresi Yoktur
"Yeter!! Yıllardır Sivas Kongresi, Erzurum Kongresi konuşuluyor, şimdi de yetmezmiş gibi Fenerbahçe Kongresi mi eklenecek? Kabul etmiyoruz! Bugün bir şampiyonluğu bile olmayan Sivas ve Erzurum'un kongreleriyle gündeme gelmesini kınıyoruz. Eski püskü Bandırma Vapuru, Karadeniz'in fırtınalı sularında Trabzon'a kadar ulaşamamışsa ve Atatürk esasen Trabzon'a gelmek isterken Samsun'da karaya ayak basmak zorunda kalmışsa bunun faturası Trabzon'a kesilmemelidir. Gerek UEFA gerekse Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde bu hatanın düzeltileceğine eminiz. Ayrıca, yıllardır maksatlı biçimde yürütülen Atatürk'ün Fenerbahçeli olduğu kampanyalarını da siz medya mensuplarına sunduğumuz bu belgeyle çürütüyoruz."




Atatürk ve Silah Arkadaşları Trabzonsporludur
"Bu resimde Mustafa Kemal Atatürk ve başta İsmet İnönü olmak üzere tüm silah arkadaşlarının Trabzon Kongresi'ne katıldıklarını görebiliyorsunuz. Kim Fenerbahçeliymiş? Resmi başvurularımızı yaptık, sağolsun sayın Bakanımız da bu başvuruya çok sıcak bakıyor. En geç birkaç hafta içinde milli mücadele tarihimize Trabzon Kongresi de eklenecektir."


Trabzon Kongresi'nde de Önemli Kararlar Alınmıştır
"Sivas ve Erzurum Kongresi'nde alınan tarihi kararlar bize anımsatılarak sık sık Trabzon Kongresi'nde hangi kararlar alınmış gibi bir soruya muhatap oluyoruz. Bu konudaki gizlilik kararına herkesin saygı duymasını bekliyoruz. Lütfen!"


Resimde Oynama Yapıldığı İddiaları Yersiz
"Trabzonspor'un kurulduğu 1967 yılında Atatürk'ün hayatta olmadığı iddiaları bizim de kulağımıza geldi. Sizden rica ediyorum, bu konuya da siyaseti karıştırmayalım ve tarih tarihçilerin yorumuna bırakılsın. Böyle birşey olabilir mi? Koskoca Atatürk, Türkiye'nin kurucusu, Karadeniz Fırtınası Trabzonspor'u kurmadan vefat etmiş olabilir mi? İstanbul medyasının türlü oyunlarıdır bunlar. Atatürk'ün Trabzonspor'la yakın ilişkisinin en önemli ispatı, Misak-ı Milli'dir."


Misak-ı Milli demek Trabzonspor Demektir
"Atatürk, türk ulusunun önüne Misak-ı Milli hedefini koyarken Trabzonspor'dan esinlenmiştir. Bugün tüm Türkiye'nin diline doladığı 'bize heryer Trabzon' sloganı, o dönemde Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ilham vermiş ve 'bize heryer Türkiye' mantığıyla Misak-ı Milli'ye dönüşmüştür."


Trabzon'da Transfer Bitmez
"Lütfen bu tarihi günde bana transfer sormayın. Bu sorulara yanıt vermeyeceğim. Biliyorsunuz Trabzon'da transfer bitmez. Gerekirse ligin devre arasında ismi okunamayan birkaç doğu avrupalı oyuncuyla daha anlaşabiliriz."

1 yorum:

  1. Abciğim ben diyorum zaman makinası var ve şu an trabzonspor kulüp binasında bir yerde ...

    YanıtlaSil