22 Eylül 2011 Perşembe

Flaş! Flaş! CNN'e Trabzonspor Çıkıyor!

UEFA Başkanı Michel Platini, "güzel oyun felsefesi" kapsamında "sıfır tolerans" anlayışıyla Avrupa'dan uzak tuttukları Fenerbahçe Spor Kulübü'nün uluslararası bir televizyon kanalında, hem de olumlu bir haberle boy göstermesi üzerine rahatsızlığını Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti. UEFA'dan TFF'ye gönderilen yazıda "8 yıllık cezayı daha kaç kez hatırlatacağız ama aaa?" denilmesi üzerine TFF Yönetim Kurulu olağanüstü gündemle toplandı ve şu kararları aldı:
  • CNN International'daki yayın iptal edilecek, arşivlerden silinecek ve Trabzonspor'la tekrar çekilecek.
  • Benzer şekilde BBC, Eurosport, FOX, RAI, RTL, ZDF, NBC, PlayboyTV ve bilimum uluslararası kanalın haber yapması durumunda Türkiye'yi Trabzonspor temsil edecek.
  • Görüntülü haber yapılabilmesi amacıyla PFDK'nın ilk toplantısında Trabzonspor'a yarım maç seyircisiz oynama cezası verilecek.
  • 50bin kadın ve çocuk sayısının aşılabilmesi için seyircisiz maç Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınacak.

Federasyonun almış olduğu kararı memnuniyetle karşılayan Trabzonspor Başkanı, TRT mikrofonlarına "2 gün gecikmeli olsa da alınmış doğru bir karardır" derken, UEFA'dan derhal fakslanan uluslararası yayın talimatı yardımıyla başvurdukları Deutsche Welle kanalına "ih hayze sadri, ih bin zegzih yare alt, ohh vunderbah" ve France1 televizyonuna "vule vu kuşe avek muğa, so suğa" açıklamalarını yaptı. İngiliz Sky'a yaptığı "mistır and misiz bıravn go tu dı sisayd" açıklaması ise günboyu spor haberlerinde yer buldu. Uluslararası medya atağının ardından yurda dönen Trabzonspor Başkanı havaalanında "Bize her yer Trabzon" tezahüratlarıyla karşılanırken, Sadri Şener'in kolbastı yapan taraftarlara alkışla tempo tutması hoş görüntülere sebep oldu. Havaalanından çıkarken başkanın yaptığı espriler ise biz medya mensuplarını kırdı geçirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder