18 Ağustos 2011 Perşembe

Madem Sordun, Cevap Verelim!

3 Temmuz'dan beri hedef aldığı kişileri polisten önce gözaltına alan, savcıdan önce sorgulayan, hakimden önce yargılayan ve cezasını kesen bir medya grubumuz var. "Şunları içeri alın", "şu kayıtları, şu olayları sorun", "şu cezaları verin" tonunda çevreye talimat yağdıran bu gazetelerimiz, TFF herkesin öngördüğü ama bu gazetelerin inanmak istemediği kararı verince manşetten isyan ettiler. İşte size ertesi günün Fotomaç'ı... Tıpkı Fotospor'un yaptığı soru sormak istemişler ve yazmışlar "Kafalarda yeni soru işaretleri oluştu". Ee olmuş mu? Bizce olmamış...
Fotomaç az bi bak canım!!!
Kafasında soru işareti olan adamın (bu adam şaşıran halkı temsil ediyor olmalı) etrafına 15 konuşma balonu koymuşsunuz, bunların sadece 6'sı soru cümlesi, 9 tanesi sizin yorumunuz. Savcıya, polise söyletmek istedikleriniz gibi vatandaşa söyletmek istediğiniz cümleler bunlar: "eyyam yaptılar", "teslim oldular", "uefa bizi yakacak", "kamu vicdanı yaralandı", vb. Deli Kanarya sizin gibilerin aklından geçenlerin şakasını yapmıştı zaten: Bir Kısım Medya

Madem sordunuz, cevap verelim!
Yorumlar sizin yorumunuz, herkes fikrinde özgür, onlara birşey demiyoruz. Ama halkımız şaşkınsa ve (güya) sorular soruyorsa biz de bu 6 soruyu kendimizce cevaplamak isteriz.

"Karar çıkmayacaktı, neden ligi ertelediniz?"
Siz sadece Fenerbahçe'nin düşürülmesini karar kabul ettiğiniz için 1 ay da geçse 1 sene de geçse hala karar çıkmadı zannedeceksiniz. Sorun sizin sorununuz.

"Savunma alınmadan ceza verilemeyeceği belli değil miydi? O halde neden haftalarca inceleme yapıldı?"

Fotomaçım! Güzel kardeşim! Siz öyle yayınlar yaptınız ki, bütün Türkiye dosyaları gördüğümüz anda, para sayan insan fotoğrafları, alanen şike görüşmeleri, "aldım, saydım, maçı sattım" formatında açık açık itiraflar bulacağını zannetti.

"O zaman Beşiktaş kupayı niye geri verdi?"

Hakikaten niye geri verdiler? Bu davranışı ayakta alkışlamıştınız; bi sorun bakalım onlara, belki mantıklı bir açıklaması vardır.

"Kırmızı kart gören bundan sonra mahkemeye mi gidecek?"

Olur mu canım hiç! Siz 5 açıdan çekilmiş fotoğrafları yayınlar, dudak okuma marifetiyle futbolcunun hakemle diyaloğunun dökümünü yapar, PFDK'ya sunarsınız. Sizden ala mahkeme mi var?

“Polis kayıtlarındaki pazarlıklar, şifreli konuşmalar belge değil mi? Yoksa hepsi uydurma mıydı?”

Uydurma değildir elbette. Böyle ciddi bir soruşturmaya "uydurma", "hayal mahsülü" vb. kelimeler hiç yakışmıyor. Mesela Deli Kanarya’nın da elinde kayıtlar var: Baltacı Dosyası

Altıncı ve son soru...

“Eee n’oldu şimdi?”
En güzel soru bu! En keyifli cevap da bu...
Evet Fotomaç, vatandaş sana soruyor, hele bi cevap ver! N’oldu şimdi?

1 yorum: