17 Ağustos 2011 Çarşamba

Ahtapot Paul İfade Verecek

3 Temmuz'da başlayan şike soruşturmasını çok boyutlu ve geniş kapsamlı yürüten emniyet güçleri, Alman polisiyle ortak yürüttükleri operasyon sonucunda kıskıvrak yakaladıkları Ahtapot Paul'ü Türkiye'ye getirdiler.

Emniyete yakın kaynaklardan yapılan açıklamada, basına sanki soruşturmayı yürüten savcının beyanıymış gibi yansıtılan "son 5 maçın sonucunu biliyorduk..." sözlerinin gerçekte Ahtapot Paul'e ait olduğu ve Paul'ün daha önce de maç sonuçlarını bilmesiyle medya üzerinden uluslararası turnuvalara fesat karıştıran azılı bir suçlu olduğu belirtildi.

Ahtapot Paul'ün avukatı adliyede ifade vermeden önce basına herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söylerken, Paul'ün birçok yakınının emniyet önüne gelmesi de dikkat çekti. Gözaltı haberini duyar duymaz Saros Körfezi'nden geldiklerini belirten Ahmet Kalamar, "Paul ailemizin gururudur, herhangi bir suç işleyeceğine ihtimal vermiyoruz, en yakın zamanda gerçeklerin ortaya çıkacağına eminiz" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmeden önce Haseki Hastanesi'nde kontrolden geçerilen Ahtapot Paul gayet moralli gözüktü. Geçtiğimiz sene, basında öldüğüne dair haberler çıkan Paul'ün gayet sağlıklı olduğu, emniyetten kaçabilmek için bu haberleri kasıtlı yayınlattığı iddia edildi.

2 yorum:

  1. Ölmemişse bile tutuklu olarak iddianameyi beklerken kahrından ölür..
    Ah paul ne güzel ahtapotumuzdun sen..

    YanıtlaSil