28 Şubat 2012 Salı

1 Milyon Dolar Nerede?

"İddianamede, GS Spor Kulübü Derneği’ne ait hesap dökümleri incelendiğinde 16 Mayıs 2006’da 1 milyon 23 bin 100 dolarlık kasa çıkışının görüldüğü, bu tutarın 23 bin 100 dolarına makbuz kesildiği ancak 1 milyon dolarlık çıkışın belgelendirilmediği anlatıldı."

Aynı iddianamede o dönemde GS Spor Kulübü yöneticisi olan Adnan Polat'ın bu paranın Rigobert Song'a ödendiği şeklindeki ifadesi de belgelerle çürütülüyor. Bu durumda Sayın Adnan Polat'ın 1.000.000 Dolar'ın nasıl buhar olduğuyla ilgili tatmin edici bir açıklama bulması gerekiyor.
Deli Kanarya olarak Adnan Polat'ı camiası gibi yüz üstü bırakmıyor ve yardımına koşuyoruz. İşte bakın 1.000.000 Dolar nasıl buhar oldu...

Altenatif 1:
"Biz Eurovision şarkı yarışması için Ajdar'ı destekleme kararı almıştık. Sony Music'le anlaşıp Ajdar'a fransızca şarkı yazdırmak gibi bir planımız vardı. Türkiye'nin fransızca bir şarkıyla temsil edilmesine sponsorluk etmek için de GS Spor Kulübü kasasından Sony Music'e 1 milyon dolarlık bir ödeme yaptık. Ama sonra Ajdar Si bemol diye diretince biz de Fa diyez olması için ısrarcı olunca proje yattı, paramız da Sony'de kaldı malesef."

Alternatif 2:
"Hani halıları süpürken halının kıllarının yönü vardır; bir taraftan kayar gider, diğer taraftan takılır. İşte Japon bir şirket bize yönlendirilmiş çim yaptığını iddia ederek geldi. Ali Sami Yen'e ekeceğimiz çimlerle, Gassarayımızın atak yaptığı kaleye doğru top akarak gidecek, diğer yönde takılacaktı. Bu proje için bizden 900.000 Dolar istediler. Japonyadaki örneklerini görmek için 100.000 Dolar harcayarak çeşitli seyahatler yaptık. İkna olduk ve Ali Sami Yen'e tohumları ektik. Şanssızlık bu ya, tohumlar iklimi veya toprağı sevmedi. Resmen 1 milyon dolarımız toprak altında kaldı malesef."

Alternatif 3:
"GS Spor Kulübü yıllardır altyapıya vediği önemle anılmaktadır. Afrikalı oyuncuların avrupa liglerindeki performansını görünce afrikalı genç yeteneklere burs verip onları İstanbul'daki tesislerimizde yetiştirmek istedik. Bu şekilde 35 çocuğu ülkemize getirdik, besledik, eğittik, futbol öğrettik. Aşağı yukarı 1 milyon dolarlık bir harcama yaptık. Sonra bu çocukların bazıları Rolex satışı işine girdi, bir kısmı müzik grubu kurup Fransa'ya yerleşti, dans grubu kuranlar bile var. Çocukların geleceğine katkımız olduğu için çok mutluyuz ama olan kulübümüzün 1 milyon dolarına oldu."

Alternatif 4: (En gerçekçi olan alternatif)
"Bir gün kulübümüze bir e-mail geldi. Mailde diyor ki 'Ben afrikalı bir prensim, babam diktatör olduğu için iç savaş sonrası servetimize el koymak istiyorlar. Bana yardımcı olursanız yardımınızı mislisiyle ödemeye hazırım.' Biz de yönetim olarak durumu değerlendirdik ve mesajda talep edilen 1 milyon doları belirtilen hesaba gönderdik. Sonra prensten malesef ses çıkmadı, iç savaşta öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. GS Spor Kulübü'nün 1 milyon doları afrikalı isyancıların elinde malesef."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder