19 Ocak 2012 Perşembe

Karne Öncesi Velilere Tavsiyeler

Acısıyla tatlısıyla bir eğitim ve öğretim dönemimin daha yarısına geldik çattık.
Yarın karneler veriliyor.

Peki çocuğunuzun karnesindeki notlar kötüyse ne yapmalı?

İşte daha önce de
söyleştiğimiz 9 Eylül Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji ana bilim dalı hocası Prof.Dr Semra Antakyalı'da altın öneriler !
Berkecan'ın karnesi bize verilmezse
okul aile birliğinden çıkıyoruz !
Değerli Veliler,


Çocuğunuz Trabzonsporluysa yapılacak şey gayet basit. Sınıfta iyi notlar alan Berkecan veya Adasu'nun karnesine talip olacaksınız! Bunun için okulunuzun disiplin kuruluna ve M.E.B'na başvurun. O karnenin sizin hakkınız olduğunu, Berkacan'ın böyle iyi notlar almasının mümkün olmadığını ve Adasu'nun yıllardır sınıf birincisi olmasının kamu vicdanını/okul vicdanını zedelediğini söyleyin. Okul kantinindeki görevlilerden veya servis ablalarından şahitler bulun. Ne alakası var demeyin bulun! Şehircilik ve Çevre bakanlığı da süreçte size yardımcı olacaktır.


Çocuğunuz Galatasaraylıysa (ki biz tavsiye etmiyoruz) yapılacak şey gayet basit. Sınıfta iyi notlar alan Berkecan ve Adasu'nun kopya çekerek bu başarıyı elde ettiğini M.E.B ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından birine şikayet edeceksiniz. Birlikten güç doğar çok sayıda şikayet mektubu gönderin. Yan şubelerden destek alın. Mutlaka "amacımız kimsenin ceza alması değil, uluslararası normal neyi gerektiriyorsa o yapılsın. İlköğretim paydaşları olarak etik değerlere sahip çıkalım. Biz çıkmazsak gelir başkası çıkar okullarımızı 8 yıl kapar. Okulun marka değeri düşüyor, Okul aile birliğinden çıkabiliriz" yazmayı unutmayın. GS taraftar dernekleri Türkçe-İngilizce-Fransızca metinler konusunda yardımcı olacaklardır.


Çocuğunuz Beşiktaşlıysa yapılacak şey gayet basit.Karneyi bir odaya kilitleyin ve okul idaresine "bizim çocuk bu karneyi bile hak etmiyor, kopya çekmiş olmasından şüphe ediyoruz, aklanıp gelsin, o zaman karneyi vereceğiz" deyin. Emin olun okul yönetiminin de aklı karışacaktır. Berkecan ve Adasu'nun başarısı gölgelenecektir.


Çocuğunuz Fenerbahçeliyse yapılacak şey gayet basit. 0-3'den 4-3 maçını (hangisini isterseniz) anlatın. Çocuk ikinci dönem o elleri lavaboya sokacaktır! Pardon, yani başarılı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder